Kerttechnika
Központi porszívó rendszer
Ivóvíztisztító rendszer
Köztéri szökőkutak
Fénytechnika
Utcai dekorációk
 
Kezdőlap Cégünkről Termékeink Szolgáltatásaink Referenciák Kapcsolat Webáruház
Kerttechnika
Kerti tó
Öntözőrendszer
Központi porszívó rendszer
Központi porszívó rendszer
Ivóvíztisztító rendszer
Ivóvíztisztító rendszer
Köztéri szökőkutak
Köztéri szökőkutak
Fénytechnika
Fénykábelek, Kontúrfények
Virágfény dekor
Karácsonyi fénydekoráció
Alkalmi fénydekoráció
Valentin napi fénydekoráció
Farsangi fénydekoráció
Húsvéti fénydekoráció
Esküvői fénydekoráció
Utcai dekorációk
Utcai dekorációk
Cégünkről

Fénytechnika (dekorációk, ünnepi kivilágítás), kerttechnika (szökőkutak, tótechnika, öntözőrendszerek), központi porszívórendszerek, víztisztítás (Ozmózis rendszer).

Tervezéssel, kivitelezéssel és kereskedelemmel egyaránt foglalkozunk.

Szökőkutak, kerti tavak, központi porszívó rendszerek, dekorációk magas minőségi színvonalon.

Cégünk célja, hogy partnereink, vevőink maximális megelégedésén keresztül
megtaláljuk saját boldogulásunkat az Önök szolgálatában.


Várnai Ferenc és felesége, Várnainé Fáró Tünde mutatja be olvasóinknak ezt a sokoldalú céget, melyet mindenki könnyen megtalál Keszthelyen a Tapolcai út 38. szám alatt.

- Honnan kapta a nevét a Vi-Bold NEU Kft?
- Egyszerű, a gyerekeink keresztnevéből alkottuk a betűszót: Viola és Boldizsár.
- Jól is hangzik, és ezzel utaltak a jövőre is! Mikor kezdték a vállalkozást?
- A Vi-Bold NEU Kft. -ét 1997-ben alakítottuk, de ezt megelőzően már volt egy egyéni vállalkozásom is hasonló profillal. A nyolcvanas évek végén is világítástechnikával foglalkoztam, beleértve a reklámtáblákat és szinte mindent, ami az elektromossággal kapcsolatos.
- Több mint tizenöt évvel ezelőtt... Egyedül dolgozott?
- Nem, már akkor is két-három emberrel. De nem volt ez ilyen egyszerű. Sokféle gazdasági és egyéb összetevők miatt gyengén mentek a dolgok egy bizonyos időben (általános jellemző volt ez), így egy jó ideig üzletkötőként dolgoztam, szintén, mint egyéni vállalkozó. Természetesen továbbra is az elektromossággal kapcsolatos szakterületen maradva.
Megvolt azonban az előnye ennek a munkának is, elsősorban a vállalkozói tapasztalatok megszerzésében, az ismeretségi kör kialakításában. Különösen a rendszerváltozás után, mikor nyitottabbá vált a magyar gazdasági élet, jöttek be külföldi cégek árukínálatukkal, tapasztalataikkal... Lehetett tőlük tanulni menedzserszemléletet.
A mai napig is inkább termékmenedzsernek tartom magamat, miután a vállalkozás, melynek az alapjait korábban leraktuk, sikeresen működik.
- Szilárdan áll a két lábán, hiszen kereskedelemmel és kivitelezéssel is foglalkoznak.
- Valóban. Nagyon fontos, hogy piacismerettel rendelkezünk. Jó kapcsolatokat alakítottunk ki külföldi és hazai cégekkel. Mindenben számíthatunk rájuk. Ez nagyon fontos a 2007-es szűk gazdasági keretek között, a kemény konkurenciaharcban.
- Milyen külföldi partnereik vannak?
- Osztrák, német és olasz cégek, sőt a tengerentúlon is ismernek bennünket. A termékmenedzselés kapcsán vannak további elképzeléseink és terveink, bizonyos területeken már a tárgyalások szintjén.
- Beszéljünk most konkrétabban a cég tevékenységéről!
- Négy területen dolgozunk, melyek bizonyos szinten mind kapcsolatban vannak az elektromossággal. Röviden felsorolva: fénytechnika (dekorációk, ünnepi kivilágítás), kerttechnika (szökőkutak, tótechnika, öntözőrendszerek), központi porszívórendszerek
Kereskedelemmel és kivitelezéssel egyaránt foglalkozunk. Főképpen a kivitelezés az, amit az éppen aktuális évszak határoz meg. Egyértelmű mindenki számára, hogy az ünnepi díszkivilágításra a karácsonyi ünnepek közeledtével nő meg a kereslet. Egész nagy városok díszkivilágítását kiviteleztük már, s évről évre bővítjük Pécstől Kaposváron át Zalaegerszegig. De cégek, magánemberek és társasházak is jelentkeznek ilyen igénnyel.
A tavaszi, nyári időszakban a kertépítés részeként szökőkutakat, kerti tavakat telepítünk, és tavasszal kerülhet sor az öntözőrendszerek telepítésére is. Ez a szakterület úgy épült be a tevékenységünkbe, hogy először az ezekhez szükséges elektromos eszközök beépítésével foglalkoztunk. Ma már ezeket az eszközöket, anyagokat, berendezéseket forgalmazzuk is. Mivel itt, Keszthelyen három megye (Zala, Somogy, Veszprém) határán vagyunk, az egész régióban vállalunk kivitelezéseket, beleértve akár Vas megyét is, ha a megrendelés mértéke akkora, hogy nem megterhelő az oda utazás költsége.
- Gondolom, referenciamunkákat tudnak mutatni az érdeklődőknek
- Természetesen. A honlapunkon is elég sok fotó áll rendelkezésre, de a maga valóságában is meg lehet tekinteni.
A dolog azonban inkább úgy működik, hogy a megrendelőknek van egy előzetes elképzelése arról, hogy mit szeretnének megvalósítani. Már a tervezés időszakában kapcsolatban vagyunk az adott munkával. Természetesen kell látni a helyszínt is, és az alapötletből folyamatos egyeztetéssel alakul ki a végleges megoldás.
Jelentős különbség van abban, hogy magánmegrendelővel, céggel, vagy éppen önkormányzattal van dolgunk. Ez utóbbiaknál fontos építésügyi előírásokat, más szabályokat is be kell tartani. A magánmegrendelők esetén akár egy kis kerti tó megépítése, akár egy karácsonyi fénydekoráció megvalósítása semmilyen akadályba nem ütközik
Ha a megrendelő is a saját környezetében keresi a kivitelezőt, jobban jár! Például egy budapesti cég nagyon messze van, ami növeli a költségeket, és egyáltalán nem biztos, hogy többet tudnának. Könnyebben elérhetők vagyunk bárki számára. Mi olyan munkát végzünk, hogy évek múltán is a megrendelőink szemébe tudjunk nézni.
- És nem csak Keszthelyen!
- Ez így van. Több helyen részt vettünk már kiállításokon is, hogy az emberek megismerjék a szolgáltatásainkat. Miután bemutatkoztunk egy kiállításon, megrendeltek tőlünk egy házba központi porszívórendszert. Azóta szinte odaköltözhetünk, egyik megrendelés jön a másik után. Tulajdonképpen az a gyakorlat alakult ki, hogy egyik munka hozza a másikat. Nálunk is érvényesül, hogy a legjobb reklám a kiváló minőségben végzett munka. Nem szoktak garanciális problémáink lenni. Már csak azért sem, mert minden információt megadunk a partnereinknek ahhoz, hogy problémamentesen tudják működtetni a berendezéseket. Az elégedett ügyfél pedig újabb ügyfelet hoz.
- A szökőkútban mindig "szöknie kell" a víznek...
- Sokféle lehet az is. Elhatározza egy lakóközösség, egy testület, egy cég, hogy szökőkutat építtet. Lehet egy lakópark pihenőhelye, egy város főtere, egy sétálóutca, egy bevásárló központ előtere... Az ötletből szinte "szoborkompozíció" is születhet, amelynek kis fantáziával akár mondanivalója is lehet. Lehet az egy kis műanyagmedencés csobogó, de gránit vagy márványtömbökből megformált térplasztika is, amely odavonzza a sétáló, pihenő embereket. De áruházakban, üzletekben akár vevőcsalogató is lehet egy kis szökőkút. A csobogó víz mindig felkelti a gyerekek figyelmét, a mamának oda kell mennie a kisgyerekkel, s akkor a kirakat, az árukínálat is a látóterébe kerül. Különben is ezek maradandó és értéknövelő beruházások.
Ami a berendezések tartósságát illeti, nagyon fontos tudni, hogy a beépített szivattyúk és egyéb gépészeti eszközök a legkifinomultabb német technika alapanyagait és késztermékeit foglalják magukba. Ezeknek a magas minőségi színvonalára építjük fel szaktudásunk, szakmai tapasztalataink segítségével a "termékeinket".
- Önöknél ezeket az eszközöket, alapanyagokat be is lehet szerezni?
- Az általunk a külföldi partnereinktől behozott termékek kereskedelmi forgalmazásával is foglalkozunk. Gondolva például a kis kerti tavakhoz szükséges eszközökre, anyagokra, melyeket magánemberek is vásárolnak...
- Az öntözőrendszerekről még nem beszéltünk...
- Ha valaki azt akarja, hogy kertjében mindig szép zöld legyen a fű, gondoskodik a rendszeres víz-utánpótlásról. Ennek legegyszerűbb, legkényelmesebb eszköze az automatikus öntözőrendszer kiépítése, akár a csapadékvíz hasznosításával is. ezeknek a rendszereknek a kiépítésével is foglalkozunk, akár egy családi ház kertjéről, akár egy golfpályáról van szó.
- Kívánjuk, hogy sokoldalú cégüknek mindig legyen elegendő megrendelése. Látogatóink pedig nézzék meg weboldalunkat és rendeljenek! Érdemes!


VI-BOLD NEU KFT.

www.vi-bold.hu • ©2007 Minden jog fenntartva - All Rights reserved